Χαλβάς με πολέντα (νηστίσιμος)

Οι αναλογίες είναι ίδιες ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε τα υλικά σας

Υλικά
  • 2 φλιτζάνια πολέντα 
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή) 
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 2 φακελάκια βανίλια  
  • Λίγα γαρύφαλλα  
Εκτέλεση
   
   Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη,το μέλι,την κανέλα και την βανίλια σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά.Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε την πολέντα στο σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.Μόλις αλλάξει χρώμα η πολέντα προσθέτετε σιγά σιγά το σιρόπι.Ανακατεύετε, χαμηλώνοντας την φωτιά μέχρι να πήξει.









Σχόλια