Γλυκό ψυγείου με πραλίνα

Υλικά
  • 1 1/2 με 2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ
  • 800 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (Nutella, Merenda, Nucrema... ό,τι μας αρέσει)
  • 1 φλυτζάνι καφέ (στιγμής, φίλτρου ή espresso) με λίγο κονιάκ ή Kahlua
Εκτέλεση

  1. Φροντίζουμε η πραλίνα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά, έως ότου λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
  3. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την πραλίνα και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά και αφρατέψει η κρέμα μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει (εάν βιαζόμαστε πολύ μπορούμε να αποφύγουμε να την βάλουμε στο ψυγείο).
  4.  Στρώνουμε μπισκότα σε ένα σκέυος διαμέτρου 32Χ42εκ και τα βρέχουμε  με καφέ χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι του γλυκού.. Περιχύνουμε με το 1/4 της κρέμας, την οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι. Συνολικά κάνουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τρεις στρώσεις κρέμας. Η περισσότερη κρέμα μπαίνει επάνω.
  5. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει . Μπορούμε να το γαρνίρουμε με πραλίνα, τρούφα, ξηρούς καρπούς, σαντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει. ( Εγώ ετοιμάζω γλάσο : 100 ml κρέμα γάλακτος με περίπου 100 gr κουβερτούρα και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας πραλίνα. Εάν έχω Caprice, πουράκια σπάω μερικά και τα ρίχνω από πάνω.)

Απολαύστε το!!!

Σχόλια