Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ

 Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο

1 φλιτζάνι τσαγιού καφέ στιγμής ζεστό 

1 σφηνάκι κονιάκ 

1 κούπα γάλα σόγιας με γεύση βανίλια 

1 φακελάκι βανίλια 

1 κούπα ζάχαρη 

1 πρέζα αλάτι 

200gr Κουβερτούρα λιωμένη 

100gr κακάο σε σκόνη 

2 κούπες Φαρίνα 

Ganache 

200gr Κουβερτούρα 

1/2 κούπα γάλα σόγιας με γεύση βανίλια 

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φαρίνα με το κακάο. 

Σε άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτετε την λιωμένη Κουβερτούρα κι ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα φαρίνα-κακάο. 

Στρώνετε ένα τσέρκι 26cm με λαδόκολλα και λαδώνετε τα πλαϊνά. Ρίχνετε μέσα τη ζύμη. 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις για 40'.

Βγάζετε το κέικ μόλις ψηθεί από τον φούρνο και ξεφορμάρετε όταν κρυώσει.

Περιχύνετε με την Ganache, την οποία ετοιμάζετε σε Μπεν Μαρί.



Σχόλια