Μηλόπιτα με Σφολιάτα

 Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας 

4-5 μήλα

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια 

Κανέλα, γαρύφαλλο


Χυμός 1/2 λεμονιού

Ζάχαρη άχνη & κανέλα για πασπάλισμα μετά το ψήσιμο 

Εκτέλεση 

Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα μήλα με το ειδικό εξάρτημα. Τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε σχετικά χοντρές ροδέλες και τις ραντιζετε με το χυμό λεμονιού. 

Στρώνετε σε ένα ορθογώνιο ταψί λαδόκολλα. Τοποθετείτε το ένα φύλλο σφολιάτας. Βάζετε από πάνω τα μήλα, τα ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη, τη βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο. Σκεπάζετε με το 2ο φύλλο, χωρίς να πιέσετε τις άκρες και χωρίς να το τρυπήσετε ή να το χαράξετε. Ψήνετε στους 200°C για περίπου 35'.

Πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 



Σχόλια