Τούρτα σοκολάτα "Milka Torte"

Υλικά
Για την βάση:
200gr αλεσμένα φουντούκια
150gr ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φακελάκι βανίλια
5 αυγά
Για την κρέμα:
500ml σαντιγί
1 φακελάκι βανίλια
300gr σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την βάση ως εξής :
Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά και τα αναμιγνύετε με τους κρόκους, προσθέτετε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο τσέρκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για 35'. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Κρέμα :
Μετά Χτυπάτε την σαντιγί με τη βανίλια μέχρι να σφίξει και πρόσθετετε σιγά σιγά την σοκολάτα, την οποία θα λιώσετε σε Μπεν Μαρί.
Στρώνετε την κρέμα πάνω από την βάση και ισιώνετε καλά.
Στολίζετε όπως θέλετε...
Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρετε.

Σχόλια