Cheesecake με γιαούρτι

Υλικά
250 gr σπιτικά κουλουράκια (γιαγιάς)
75 gr βούτυρο λιωμένο
500 ml κρέμα γάλακτος
250 gr στραγγιστό Γιαούρτι 2%
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 φακελάκια βανίλια
1 βάζο (400 gr) μαρμελάδα φράουλα ή οποιαδήποτε άλλη γεύση θέλετε.

*αντί για μαρμελάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας, σπασμένα μπισκότα, κομμένα Φρούτα όπως Φράουλες, Ganache.... 

Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα κουλουράκια και τα βρέχετε με το λιωμένο βούτυρο
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει,  προσθέτετε  το γιαούρτι , την βανίλια και το ζαχαρούχο. Χτυπάτε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό μέσα σε ταψάκι με αποσπώμένα τοιχώματα, σε βαθύ μπωλ ή να το μοιράσετε σε βαζάκια ή ποτήρια .
Στρώνετε αρχικά τα κουλουράκια και τα πιεζετε,  μετά ρίχνετε από πάνω την κρέμα που φτιάξατε, το βάζετε στο ψυγείο κι όταν παγώσει η κρέμα  γαρνίρετε με την μαρμελάδα.

Σχόλια