Υλικά
- 1 1/2 με 2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ
- 1lt κρέμα γάλακτος
- 100gr Κουβερτούρα υγείας
- 100gr Κουβερτούρα γάλακτος
- 600gr πραλίνα φουντουκιού (Nutella, Merenda, Nucrema... ό,τι μας αρέσει)
- 1 φλυτζάνι καφέ (στιγμής, φίλτρου ή espresso) με λίγο κονιάκ ή Kahlua
Εκτέλεση
- Φροντίζουμε η πραλίνα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 400 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε τις κουβερτούρες σπασμένες σε κομματάκια και 200gr από την πραλίνα , κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά, έως ότου γίνει Ganache
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την υπόλοιπη πραλίνα και χτυπάμε με το μίξερ.
- Στρώνουμε 2 στρώσεις μπισκότα σε ένα σκέυος διαμέτρου 32Χ42εκ και τα βρέχουμε με καφέ χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι του γλυκού. Ρίχνουμε περίπου το 1/4 της Ganache και στρώνουμε από πάνω τη 1/2 κρέμα. Μετά 1 στρώση μπισκότα, καφέ, 1/4 Ganache, την υπόλοιπη Κρέμα και τέλος την Ganache που περίσσεψε.
- Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο ή στην κατάψυξη εάν το θέλουμε για κάποια άλλη μέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου