Γλυκό ψυγείου με πραλίνα II

Υλικά
  • 1 1/2 με 2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ
  • 1lt κρέμα γάλακτος
  • 100gr Κουβερτούρα υγείας 
  • 100gr Κουβερτούρα γάλακτος
  • 600gr πραλίνα φουντουκιού (Nutella, Merenda, Nucrema... ό,τι μας αρέσει)
  • 1 φλυτζάνι καφέ (στιγμής, φίλτρου ή espresso) με λίγο κονιάκ ή Kahlua

Εκτέλεση
  1. Φροντίζουμε η πραλίνα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 400 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε τις κουβερτούρες σπασμένες σε κομματάκια και 200gr από την πραλίνα , κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά, έως ότου γίνει Ganache 
  3. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την υπόλοιπη πραλίνα και χτυπάμε με το μίξερ. 
  4.  Στρώνουμε 2 στρώσεις μπισκότα σε ένα σκέυος διαμέτρου 32Χ42εκ και τα βρέχουμε  με καφέ χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι του γλυκού. Ρίχνουμε περίπου το 1/4 της Ganache και στρώνουμε από πάνω τη 1/2 κρέμα. Μετά 1 στρώση μπισκότα, καφέ, 1/4 Ganache, την υπόλοιπη Κρέμα και τέλος την Ganache που περίσσεψε. 
  5. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο ή στην κατάψυξη εάν το θέλουμε για κάποια άλλη μέρα. 

Μπορούμε να το γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς, σαντιγί, Caprice ή ότι άλλο μας αρέσει. 

Σχόλια