Νηστίσιμο κέικ με αλεύρι Dinkel

Υλικά
  • 500 gr αλεύρι dinkel 
  • 3/4 κούπας σπορέλαιο 
  • 1 /4 κούπας κονιάκ 
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού 
  • 1 φακελάκι Baking powder 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο 
  • 1 κουτάκι σόδα ή σουρωτή
  • 50gr τριμμένα καρύδια 
Εκτέλεση
Ξεκινάτε χτυπώντας σε ένα μπολ, με το μίξερ, την ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτετε τα μυρωδικά , την σόδα φαγητού, το Baking powder, το κονιάκ. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το αλεύρι εναλλάξ με την σουρωτή και τέλος τα τριμμένα καρύδια. 
Σε στρογγυλό ταψί στρώνετε λαδόκολλα και την λαδώνετε ελαφρώς με πινέλο. Ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Το ισιωνετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C με αέρα, για 45'. 

Όταν το σερβίρετε μπορείτε να στολίσετε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά με μέλι και καρύδια, να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα για extra άρωμα ή να το αφήσετε όπως είναι. 

Σχόλια