Αρωματικό λαδόψωμο

Υλικά
50 gr μαγιά νωπή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
150ml ελαιόλαδο
500ml χλιαρό νερό
Περίπου 1kgr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη 
1/2 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξηρό 
1/2 κουταλιά της σούπας βασιλικό ξηρό 

Εκτέλεση 
Σε μια λεκάνη ανακατευετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα . Προσθέτετε τα μυρωδικά. Ενσωματώνετε το αλεύρι ρίχνοντας μικρές ποσότητες. Όταν θα έχετε προσθέσει αρκετό αλεύρι, συνεχίζετε ζυμώνοντας με το χέρι. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη η ζύμη όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί. Χωρίζετε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και τα τοποθετείτε σε φόρμες. Τα αφήνετε να φουσκώσουν. Ψήνετε αρχικά στους 220°C για 15' και μετά για 25' ακόμη στους 180°C.

Σχόλια