Κέικ κρασιού

Υλικά
  • 1 φαρίνα (500 gr)
  • 200ml σπορέλαιο 
  • 200ml μαυροδάφνη 
  • 1 κούπα  ζάχαρη (περίπου 250gr) 
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 1 - 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη 
  • Λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη (το πολύ 1/4 κουταλάκι του γλυκού) 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού 
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουτάκι σόδα ή σουρωτή
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη 
  • 100gr τριμμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) ή 100gr σταγόνες κουβερτούρας 
Εκτέλεση
Ξεκινάτε χτυπώντας σε ένα μπολ, με το μίξερ την ζάχαρη με το σπορέλαιο, το κρασί και τα μυρωδικά . Προσθέτετε το αλάτι, την σόδα φαγητού και το μηλόξυδο. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας την φαρίνα εναλλάξ με την σόδα, μετά το κακάο και τέλος τους τριμμένους ξηρούς καρπούς. 
Λαδώνετε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Το ισιωνετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C με αέρα, για 45'. 
Το βγάζετε από το φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. 
 Προαιρετικά το περιχύνετε με νηστίσιμη Ganache.
Ή το πασπαλίζετε με άχνη.

Σχόλια