Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

Υλικά
  • 1 φαρίνα (500 gr)
  • 2/3 κούπας Σπορέλαιο 
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού 
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι 
  • 1 κουτάκι σόδα ή σουρωτή
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη 
Εκτέλεση
Ξεκινάτε χτυπώντας σε ένα μπολ, με το μίξερ την ζάχαρη με το σπορέλαιο και την σουρωτή. Προσθέτετε τις βανίλιες, την σόδα φαγητού, το ξύδι. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας την φαρίνα και τέλος το κακάο. 
Σε στρόγγυλο ταψί στρώνετε λαδόκολλα και την λαδωνετε ελαφρώς με πινέλο. Ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Το ισιωνετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C με αέρα, για 45'. 
Το βγάζετε από το φούρνο. Το τρυπάτε με ένα πηρούνι και το καλύπτετε με νηστίσιμη Ganache. 





Σχόλια