Σπιτικά ψωμάκια

Υλικά

2 φακελάκια Μαγιά ξηρή ή 50 gr μαγιά νωπή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
750ml χλιαρό νερό
200gr λιωμένη μαργαρίνη 
Προαιρετικά λίγο σουσάμι
Περίπου 1 και 1/4kgr Αλεύρι (dinkel+καλαμποκίσιο+για όλες τις χρήσεις) 

Εκτέλεση 
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνετε λίγο λίγο το χλιαρό νερό , ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα . Ενσωματώνετε το αλεύρι και την μαργαρίνη, ρίχνοντας μικρές ποσότητες εναλλά.  Όταν θα έχετε προσθέσει αρκετό αλεύρι, συνεχίζετε ζυμώνοντας με το χέρι. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη η ζύμη όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. 
Πλάθετε τα φωμάκια και τα τοποθετείτε σε ταψιά φούρνου που στρώσατε με λαδόκολλα (θα χρειαστείτε δύο). Τα αφήνετε να φουσκώσουν για 30'. Τα αλείφετε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και τα πασπαλίζετε εάν θέλετε με σουσάμι. 
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C  με αέρα. 


Σχόλια