Κάτι σαν λαχματζούν

Υλικά για 6-8 άτομα

1 δόση ζύμη για πίτσα

1 και 1/2 kgr κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών σε σκόνη
επιπλέον ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις:
κάρυ, κουρκουμά, δυόσμο, ρίγανη, μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
500 gr συμπυκνωμένο χυμό τομάτας

Εκτέλεση 

Ετοιμάζετε τη ζύμη και την αφήνετε στην άκρη.

Σοτάρετε καλά σε τηγάνι, με ελαιόλαδο, τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα μυρωδικά και στη συνέχεια τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Βράζετε για περίπου 10'.

Χωρίζετε τη ζύμη σε μερίδες κι ανοίγετε πίτες  με τον πλάστη σε σχήμα στρογγυλό ή μακρόστενο.
Τοποθετείτε τα κομμάτια ζύμης σε ταψιά φούρνου καλυμμένα με λαδόκολλα και βάζετε πάνω τον μαγειρεμένο κιμά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25' περίπου στο πρόγραμμα για πίτσες.
Συνοδεύετε το φαγητό με στραγγιστό γιαούρτι, τομάτες σε φέτες, κρεμμύδια σε φέτες, μαϊντανό , τριμμένο τυρί...

Σχόλια