Φουντουκόπιτα

Υλικά 
6 αυγά
1 κούπα φουντούκια τριμμένα
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα ζάχαρη
1 baking powder
λίγη κανέλα
2 βανίλιες 125gr βούτυρο αγνό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Σιρόπι 
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση 
Πρώτα χτυπάμε από τα αυγά μόνο τα ασπράδια.
Σε άλλο μπωλ... Χτυπάμε το βούτυρο  με την ζάχαρη, ρίχνουμε τα κροκάδια, το αλεύρι με το baking powder και την κανέλα με την βανίλια. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγη φρυγανιά, λίγο από την μαρέγκα εναλλάξ και τέλος το φουντούκι.
Ψήνουμε σε ταψί στρογγυλό με αποσπώμενο τοιχωμα για 45' περίπου στους 180° με αέρα.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 5' όλα τα υλικά μαζί

Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι. (καυτό γλυκό - χλιαρό προς κρύο σιρόπι )

Ιδέες :
Μπορείτε...
να ετοιμάσετε Ganache με κρέμα γάλακτος και πραλίνα για να καλύψετε την επιφάνεια.
Να γαρνίρετε με σαντιγί και σπασμένα φουντούκια και σιρόπι σοκολάτας.

Εύχομαι μια 
ΦΟΥΝΤΟΥΚΕΝΙΑ...  ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!  

Σχόλια