Ρυζόπιτα (νηστίσιμη)

Υλικά 
1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα Ρύζι Καρολίνα
2 κούπες νερό
2 φακελάκια βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη
Λίγη κανέλα Κεϋλάνης
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
250gr μαργαρίνη λιωμένη

Για το σιρόπι 
1και 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/2 λεμόνι βιολογικό
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης

Εκτέλεση 
Για την γέμιση 
Ξεπλένετε το ρύζι, το βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και μια πρέζα αλάτι,  το βράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Πρόσθετετε τις βανίλιες, την ζάχαρη και το αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει λίγο.
Μετά προσθέτετε τα καρύδια και λίγη κανέλα.

Για το σιρόπι 
Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Υπολογίστε περίπου 5' από την στιγμή που ξεκινάει να βράζει το σιρόπι.


Για την πίτα 
Χωρίστε τα φύλλα σε τρία ίσα μέρη
Στρώστε σε ένα ταψί φούρνου λαδόκολλα, αλείψτε λίγο μαργαρίνη και μετά στρώστε ένα φύλλο. Πάλι μαργαρίνη μετά φύλλο, μέχρι να τελειώσει το 1ο 1/3 των φύλλων. Στρώνετε την μισή γέμιση. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το 2ο 1/3 των φύλλων. Στρώνετε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνετε με στρώνοντας το υπόλοιπο 1/3 των φύλλων.
Χαράζετε την πίτα και περιχύνετε με την μαργαρίνη που περίσσεψε.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C με αέρα για 40'
Μόλις ψηθεί η ρυζόπιτα την σιροπιάζετε με το σιρόπι.
Ζέστη πίτα - κρύο σιρόπι

*μπορείτε να την γαρνίρετε με λιωμένη Κουβερτούρα.



Σχόλια