Τούρτα πραλίνα

Υλικά
Για την βάση:
200gr αλεσμένα φουντούκια
150gr ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φακελάκι βανίλια
5 αυγά
Για την κρέμα:
500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
200gr Κουβερτούρα
200gr πραλίνα
Για την Ganache 
100ml κρέμα γάλακτος
170gr Κουβερτούρα με γεύση πραλίνα 
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την βάση ως εξής :
Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά και τα αναμιγνύετε με τους κρόκους, προσθέτετε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο τσέρκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για 35'. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Κρέμα :
Στα 100ml από την κρέμα γάλακτος για την σαντιγί λιώνετε την Κουβερτούρα. Σε Μπεν Μαρί.
Χτυπάτε την υπόλοιπη σε σαντιγί και πρόσθετετε σταδιακά την λιωμένη Κουβερτούρα και την πραλίνα. Χτυπάτε μέχρι να σφίξει. 
Στρώνετε την κρέμα πάνω από την βάση και ισιώνετε καλά.
Για την Ganache :
Βάζετε τα 2 υλικά σε Μπεν Μαρί και τα λιώνετε. 
Στολίζετε όπως θέλετε...
Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρετε.

Σχόλια